Záujem žiakov o projekt Kožným chorobám DOSŤ je veľký

14.11.2007 Svidník

Svidník 14. novembra (TASR) - Viesť žiakov ku zvýšenému záujmu o svoje zdravie je cieľom projektu Kožným chorobám DOSŤ, ktorý už druhý rok realizuje Dermatovenerologické oddelenie sanatórneho typu (DOST) vo Svidníku v ...
Zámerom projektu s podtitulom Staráme sa o svoju kožu, ktorého sa doposiaľ zúčastnilo vyše 1300 žiakov, je rozvíjať vedomosti v oblasti starostlivosti o kožu a odbúrať strach detí z návštevy zdravotníckeho zariadenia a vyšetrenia u lekára. \"Záujem zo strany detí je obrovský, hlavne o problémy s akné a pohlavnými chorobami, \" uviedla dnes pre TASR dermatovenerologička Júlia Stracenská. Dodala, že počas prednášok sa žiaci stretávajú aj s praktickými ukážkami, ako čistiť pleť, získavajú nielen zručnosti, ale aj balíčky so vzorkami potrebnej kozmetiky a pod.
\"Téma projektu vychádzala zo získaných skúseností z praxe, ktorý potvrdil, že záujem mladých ľudí v pubertálnom a adolescentnom veku o svoje zdravie - o vlastnú kožu, problematiku kožných a pohlavných ochorení je nízky, až zarážajúci, a vedie k vážnejším problémom vo vyššom veku, \" povedala Stracenská. Doplnila, že prevencia je vždy lepšia ako liečenie vážnejších dlhodobých ochorení a vyzdvihla spoluprácu so zriaďovateľom škôl na území mesta pod Duklou.
Lekári DOST sa so žiakmi stretávajú trikrát v týždni a všetky sedenia do záveru tohto školského roka majú plne obsadené.
 

Vyberte región